Piektdiena, 29.03.2024.
ŠĶĒPMETĒJI VASIĻEVSKIS UN KOVALS KVALIFICĒJAS FINĀLAM Atpakaļ ...
z/a BNS
RĪGA, AUG 21, BNS - 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu vicečempions Vadims Vasiļevskis ceturtdien Foto:Ilmārs ZnotiņšPekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās šķēpa mešanā jau pirmajā metienā raidīja rīku 83,51 metrus tālu, izpildīja kvalifikācijas normu un nodrošināja vietu finālsacensībās, kas notiks sestdien.

Vasiļevskis startēja otrajā grupā. Nedaudz agrāk pirmajā grupā startēja Ainārs Kovals un Ēriks Rags. Kovals šķēpu aizmeta 80,15 metrus, bet Rags - 79,33 metrus. Abi nesasniedza 82,50 metrus, kas ir kvalifikācijas norma finālsacensībām.

Kovals savā kvalifikācijas grupā ieņēma 2.vietu aiz kanādieša Skota Rasela (80,42 metri), ar sasniegto nav apmierināts un ir pārliecināts, ka ir spējīgs mest krietni tālāk.

Ērikam Ragam (79,33) pietrūka 37 centimetru, lai kvalificētos, jo viņš palika pirmais aiz svītras - trīspadsmitais.

"Tas nav nekas. Es esmu uz daudz vairāk ko gatavs. Trīs nedēļas treniņos pierādījās, ka es varu daudz, daudz tālāk mest. Īsti apmierināts, ar rezultātu neesmu, bet nevienam šodien īpaši negāja," vērtējot sasniegto, sacīja Kovals.

Viņš bija neapmierināts arī ar saraustīto sacensību gaitu. Tāpat visu sportistu rezulātus ietekmējusi sacensību atlikšana lietus dēļ.

"No sākuma stundu atcēlās, pēc tam tablo saplīsa. Vārdsakot, sāku sildīties, no tā laika līdz metiena brīdim pagāja trīs stundas. Pat vairāk. Plus vēl lietus," sacīja Kovals, izgriežot viscaur slapjās sacensību bikses žurnālistu acu priekšā. "Tāds es viss esmu," viņš turpināja.

Otro metienu viņš veicis tehniski neprecīzi. "Savukārt, pirmajā [metienā] par daudz gribēju.. Gribēju ar spēku.. Nesanāca," klāstīja Kovals.

Par ieilgušajām sacensībām sūrojās arī otrs pirmajā kvalifikācijas grupā startējušais Latvijas pārstāvis Ēriks Rags, kurš ieņēma 7.vietu. Ventspilnieks atzina, ka nav apmierināts ar rezultātu.

"Sildījāmies 8.20. Iesildāmies, izmirkstam... Pasaka, par stundu atceļas. Labi, sildāmies vēlreiz. Rezerves drēbes bija līdz. Tas nekas... Sektorā jutos normāli, iesildošie metieni bija labi. Pirmo kā metu trāpīju 79 [metri]... Otrajā metu drošāk, bet mazliet pārkāpu... Trešajā, it kā neuzskrēju pareizi, bija jāiet otreiz. Laika limits beidzās, tāpēc metu no pusieskrējiena," klāstīja Rags, kurš izskatījās vīlies.

Runājot par lietu sacensību laikā, viņš jokoja, ka ventspilniekam tas netraucē. "Makšķerniekam arī," viņš turpināja. "Gatavs biju. Bet, nu šoreiz ir kā ir," sacīja olimpietis.