Ceturtdiena, 28.03.2024.
SMAIĻOTĀJI STRAUME/ZAĻUPE 8.VIETĀ 1000M DISTANCES FINĀLĀ Atpakaļ ...
z/a BNS

PEKINA/RĪGA, AUG 22, BNS - Smaiļotāju divnieks (K2) Krists Straume/Kristaps Zaļupe piektdien Pekinas olimpiskajās spēlēs ieņēma 8. vietu 1000 metru distances finālā.

Pēc finiša puiši atzina, ka izdarījuši visu, kas bijis viņu spēkos. "Vairāk nav spēka. Šogad arī nevajag. Šis bija pēdējais šīs sezonas brauciens.. Izdarījām, ko varējām. Kā varējām, tā noairējām.. Šis bija pēdējais brauciens, vairs nebija kam taupīties," sacīja Straume.

Savukārt Zaļupe atzina, ka bijusi doma par olimpisko sešinieku, taču lielākas cerības tomēr liktas uz 500 metru distanci, kurā finālā iekļūt neizdevās: "Jā, bija tāda doma. Redzējām, ka rūdītāki sportisti trijniekā netiek, finālā netiek.. Ja jau tādi sāk plīst.. Te visādi gadās".

Pašlaik abi olimpieši pāris mēnešus atpūtīšoties un pēc tam domāšot par nākotni. Zaļupe nenoliedza, ka bijusi doma beigt aktīvā sporta gaitas. "Ir laiks pārdomāt. Tādu domu pieļāvu. Daudz, kas atkarīgs no finansējuma.. Minimumu izpildījām - iekļuvām finālā," sacīja Zaļupe.

Olimpiskajiem čempioniem Martinam Holšteinam un Andreāsam Īlem no Vācijas latvieši zaudēja 7,578 sekundes apsteidzot vien Ķīnas duetu. Pēc 250 metriem latvieši ieņēma 5. vietu, bet pēc tam sāka zaudēt pozīcijas un finišēja diezgan stabilā astotajā vietā.

Sudraba medaļas ieguva Kims Vrae Knudsens/Renē Holtens Poulsens (Dānija), bronzas - Andrēa Fakins/Antonio M. Skaduto (Itālija).

Sestdien Straume/Zaļupe startēs 500 metru distances finālbraucienā.