Ceturtdiena, 25.04.2024.
ŠČERBATIHS: DIVAS TRĪS SEKUNDES UN ZELTA NAV Atpakaļ ...
z/a BNS




PEKINA, AUG 19, BNS - Latvijas svarcēlājs Viktors Ščerbatihs un viņa treneris Eduards Andruškēvičs atzīst, ka tiesnešu lēmums neļaut nomainīt svaru otrajā mēģinājumā grūšanā būtiski ietekmējis pasaules čempiona iespējas cīnīties par olimpisko zelta medaļu.

"Viņam [trenerim Andruškēvičam] neatļāva samainīt [stieņa] svaru. Tur palika divas trīs sekundes, bet viņi [tiesneši] neatļāva.. Es nezinu, kurš tur bija galvenais, tas trenerim jājautā, mans darbs ir celt stieni," teica Ščerbatihs.

Svarcēlājs paskaidroja, ka tik liela svara starpība, kāda pēc tiesnešu atteikuma sanāca starp pirmo pacelto svaru (242 kg) un trešajam mēģinājumam pieteiktajiem 257 kilogramiem, bija par lielu, lai dotu lielas cerības uz izdošanos. Normāla starpība starp piegājieniem pieteikto svaru ir septiņi līdz astoņi kilogrami, bet šoreiz tā bija 15 kilogramu.

"Ja būtu 250 [kilogramu iepriekš] izgrūdis, tad ar tiem 257 kilogramiem nebūtu problēmu. Ar šādu slodzi neiznāca. Divas trīs sekundes, un zelta nav," žurnālistiem pēc apbalvošanas ceremonijas sacīja Ščerbatihs, kurš izskatījās vīlies.

Jau ziņots, ka Ščerbatihs Pekinā otrdien kļuva par bronzas laureātu svara kategorijā virs 105 kilogramiem.

Summā Ščerbatihs pacēla 448 kilogramus. Par olimpisko čempionu kļuva Vācijas svarcēlājs Matiass Šteiners ar summā paceltu 461 kilogramu, bet sudraba medaļu saņēma Krievijas sportists Jevgēņijs Čigiševs par 460 kilogramiem.