Piektdiena, 29.03.2024.
DUKURE SECINA, KA NESPĒJ LABI STARTĒT TĀLU NO MĀJĀM Atpakaļ ...
z/a BNS
PEKINA, AUG 21, BNS - Latvijas soļotāja Jolanta Dukure, kura Pekinas olimpiskajās spēlēs ceturtdien 20 kilometru soļojumā izcīnīja 42.vietu, ar savu startu nav apmierināta un secina, ka viņai neizdodas starti tālu no mājām.

Iespējams, rezultātu ietekmējusi arī saaukstēšanās neilgi pirms izbraukšanas uz Pekinu.

"Ko lai, saka, jāpriecājas par to, kas ir. Gribējās labāk, bet ir kā ir. Kapēc tā? Tinot laiku atpakļ, es to skaidrotu ar to, ka man neizdodas starti tālu no mājām. Pēdējais daudz maz veiksmīgais starts bija pirms diviem gadiem Eiropā - 9.vieta. Arī pagājušajā gadā Japāna pasaules čempionāts man neizdevās.. Laikam mans ķermenis šiem startiem nav piemērots tālu no mājām un citā pasaules malā," pēc finiša žurnālistiem sacīja Dukure.

Viņa arī sacīja, ka neilgi pirms izbraukšanas uz Pekinu saaukstējusies un arī tas paņēmis daļu no enerģijas: "Es biju zināmu formu sasniegusi un vienā treniņā Latvijā apsalu, dabūju temperatūru +38,5.. Mazliet nosēdināju enerģiju, arī tur palika".

Tāpat sportiste atklāja, ka viņai ar treneri ir dažādi uzskati par treņinu procesu. Pati Dukure uzskata, ka ķermenim jādod vairāk laika, lai atjaunotos, savukārt treneris tam nepiekrītot.

"Mums ir nelielas atšķirības uzskatos ar treneri. Šinī gadījumā esmu divus gadus no vietas notrenējusies, visu laiku krauj, krauj to slodzi.. Tomēr vajag atpūsties. Ķermenim ir jāatpūšas. Es saku, ka vajag atpūsties, to pierāda arī šīsdienas starts.. Vienkārši, tu neesi atjaunojies," klāstīja Dukure.

Tāpat viņa sacīja, ka lietus soļojuma laikā būtiski netraucēja, taču, iespējams, viņai piemērotāki būtu citi laika apstākļi. "Pa lietu normāli. Tas mitrums jau aizliek plaušu ciet. Ūdens saiet.. Tu it kā elpo, bet līdz asinīm jau skābēklis neaiziet.. Viss aizķeras ūdenī.. Ja varbūt labāk būtu bijis siltumiņš, kādi +26 grādi," sprieda olimpiete.

Par uzvarētāju ar olimpisko rekordu kļuva krieviete Olga Kaniskina (1.26.31), bet Dukure ierindojās 42. vietā (1.41.03).