Piektdiena, 29.03.2024.
LATVIJAI OLIMPISKAIS ČEMPIONS !!! Atpakaļ ...
z/a BNS

RĪGA, AUG 22, BNS - 21 gadu vecais valmierietis Māris Štrombergs piektdien kļuva par pirmo olimpisko Māris Štrombergsčempionu BMX.

Štrombergs vienīgais pārstāvēja Latviju BMX sacensību finālā vīriešiem Pekinas olimpiskajās spēlēs, kļuva zināms pēc piektdien notikušajiem pusfināla braucieniem.

BMX sacensības olimpiskajā programmā Pekinā ir iekļautas pirmo reizi.

2008. gada pasaules čempions Štrombergs pārliecinoši uzvarēja visos trīs pusfināla braucienos un iekļuva finālbraucienā, kurā startēja astoņi labākie pēc kvalifikācijas un pusfināliem. Tāpēc finālā viņš stājās izdevīgākajā starta pozīcijā.

Otrs Latvijas pārstāvis Artūrs Matisons pusfinālos pirmajā braucienā iekļuva kritienā un finišēja sestais, otrajā braucienā palika pēdējais - astotais, trešajā nefinišēja un savā pusfinālā palika septītais.

Kā aģentūru BNS informēja Latvijas komandas pārstāvis Olafs Lakučs, tad Matisons trešo pusfinālbraucienu aizvadīja ar sāpošu roku un esot aizdomas par lūzumu. Pirmajā pusfināla braucienā jaunzēlandietis neizprotami ietriecās viņa aizmugurējā ritenī. Pēc Lakuča sacītā iznācis tā, ka Štrombergam pusfinālā konkurenti esot bijuši ''pieklājīgie'', turpretī Matisonam - ''dullie''.

Sacensības uzsāka trīs Latvijas BMX braucēji, bet pieredzējušākais no viņiem - Ivo Lakučs trešdien ceturtdaļfinālā pusfināliem nekvalificējās.

Štrombergs ir otrais olimposkais čempions startējot zem neatkarīgās Latvijas karoga. Pirmais olimpiskais čempions Latvijai bija vingrotājs Igors Vihrovs 2000. gadā sidnejā.