Sestdiena, 20.04.2024.
LAKUČS: ŠTROMBERGA UZVARA IR MĒRĶTIECĪGA 20 GADU DARBA REZULTĀTS Atpakaļ ...
z/a BNS
PEKINA, AUG 22, BNS - Māra Štromberga uzvara Pekinas olimpiskajās spēlēs ir 20 gadu ilga mērķtiecīga darba rezultāts, kas nebūtu iespējams bez saliedētas komandas un ģimeņu atbalsta.

Tā, atbildot uz BNS jautājumu, piektdien pēc Māra Štromberga uzvaras Pekinā sacīja Latvijas BMX izlases treneris un braucējs Ivo Lakučs. Lakučs, smaidot, piekrita Štromberga teiktajam, kurš daļu medaļas būtu gatavs atdot pašam Ivo. ''Daļa medaļas pienākas ikvienam no BMX saimes, bet to lielāko daļu medaļas mēs atstātu Mārim,'' sacīja Lakučs, kurš neslēpa, ka nākamajās olimpiskajās spēlēs Londonā BMX varētu būt pavisam savādāks, ja nopietnāk šim sporta veidam pievērsīsies lielās valstis.

"Es teiktu tā, tā ir visas mūsu komandas medaļa, visu vecāku, visu tehnisko darbinieku.. Mēs kā viena liela ģimene. Lielāko daļu mēs atstātu Mārim, pārējo mēs sadalītu par daļiņām. Tas ir visu kopējs zelts.. Tā medaļa bija mūsu dzīve. Tā izrādījās zelta dzīve, kuru mēs dzīvojām. Mēs dzīvojām un darījām to, kas mums patika.. Izdzīvojām un neko daudz neprasījām, vienkārši gribējās braukt un izzināt BMX. Gribējās apsteigt konkurentus," viņš teica.

Lakučs bija gandarīts, ka Latvijā ir tik daudz talantīgu cilvēku, kuri ir spējīgi šajā sporta veidā sasniegt pasaules līmeni. "Nebūtu Māris, būtu Artūrs, nebūtu Artūrs, būtu es. Mums ir vēl, kas nāk aiz mums. Mēs gājām uz to.. Šis zelts ir mūsu sistēma, tas nav vienkārši nokritis no gaisa. Tā bija mūsu dzīve," emocionāli stāstīja treneris.

Lakučs neslēpa, ka BMX kļūšana par olimpisko sporta veido izmainīs to, jo "likme turpmāk būs kļuvusi augstāka". "Domāju, tas neizbēgami būs. Tas mainīsies. Šajos gados nepaspēja mainīties. Vecā atlase vēl brauca. Uz priekšu ies, bet viņš nepaliks pārdabisks sporta veids. Tāpat būtu kašķi un konkurence," klāstīja Lakučs.

"Tehnoloģijas, protams, būs.. Visās jomās tās uzlabojas. Pašreiz, ko redzējāt, tas ir tuvu griestiem. Neko vairāk, domāju, pagaidām izdomāt tīri fiziski izdarīt nevar. Ja mēs gribēsim būt arī turpmāk šajā līmenī, mums tam būs jāseko līdz.. Jāiet uz priekšu. Vairāk nekāda skaistā pasaka nebūs.. Būs skarbs darbs," runājo par nākotni, teica sportists.

Viens no BMX pionieriem Latvijā arī neslēpa, ka vēlas atpūsties no šī sporta veida. "Laimīgas beigas. Manas smadzenes vārījās no visām sistēmām, metodēm.. Man ir nepieciešama atpūta. Es apskatos uz ričuku - nu nav tā, ka Māris tagad ir čempions, un man arī gribās. Man ir nepieciešama atpūta.. Esam atdevuši visu. Esmu laimīgs, ka tā tas ir beidzies," viņš sacīja.