Ceturtdiena, 25.04.2024.
ŠTROMBERGS UN MATISONS IEKĻŪST BMX SACENSĪBU PUSFINĀLĀ, LAKUČAM SACĪKSTES BEIGUŠĀS Atpakaļ ...
z/a BNS
RĪGA, AUG 20, BNS - Latvijas riteņbraucēji Māris Štrombergs un Artūrs Matisons trešdien olimpiskajās spēlēs Pekinā veiksmīgi pārvarēja BMX sacensību ceturtdaļfinālu, iekļūstot nākošajā kārtā pusfinālā, kamēr Ivo Lakučam sacensības jau beigušās.

No trijiem Latvijas sportistiem vispārliecinošāk ceturtdaļfinālu aizvadīja 2008. gada pasaules čempions Māris Štrombergs. Viņš savā ceturtdaļfinālā uzvarēja pirmajos divos braucienos, jau tad nodrošinot vietu pusfinālā. Trešajā braucienā, pēc nelielas kļūdas, Štrombergs ierindojās piektajā vietā, saglabājot pirmo vietu summā starp sava ceturtdaļfināla dalībniekiem.

Artūrs Matisons uzvarēja pirmajā braucienā, otrajā bija trešais, kas viņam praktiski garantēja vietu starp 16 labākajiem. Trešajā braucienā Latvijas sportists finišēja otrais, un summā ar sešiem punktiem savā ceturtdaļfinālā bija otrais.

Jau pirmajā braucienā neveicās Ivo Lakučam, kurš ir arī Latvijas BMX izlases treneris. Viņš pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, un ierindojās 7. vietā astoņu braucēju konkurencē. Otrajā un trešajā startā Lakučs atkal bija septītais, summā savā ceturtdaļfinālā paliekot pēdējā 8. vietā.

Pusfinālā iekļuva katra ceturtdaļfināla četri labākie dalībnieki trīs braucienu summā. Par braucienā izcīnītu 1. vietu dalībniekam pienākas viens punkts, par otro divi un tā tālāk. Līdzīga sistēma būs arī pusfinālā.

Jau ziņots, ka kvalifikācijas sacensībās, kurās tika noteikti ceturtdaļfinālu sastāvi, Štrombergs uzrādīja otro labāko rezultātu, Matisons bija ceturtais ātrākais, bet Lakučs uzrādīja 16. rezultātu starp 32 dalībniekiem.

Pusfināla sacensības, kurās startēs 16 labākie, norisināsies ceturtdien, kad ieplānots arī fināls. Pirmais pusfināla brauciens sāksies plkst. 4.08 pēc Latvijas laika, bet Pekinā tobrīd būs deviņi no rīta.

Pusfinālā katram dalībniekam atkal nāksies piedalīties trijos braucienos, bet finālā notiks tikai viens brauciens.